3 grymma böcker inom renovering & tillbyggnad

Publicerat:

/

Kategori: Allmänt

För att lyckas med ditt hemmaprojekt krävs både kunskap och inspiration. Lyckligtvis finns det en mängd resurser tillgängliga när det kommer till detta. 

I denna artikel kommer vi presentera 3 riktigt bra böcker som erbjuder djupgående kunskap, praktiska tips och kreativa idéer för alla som är intresserade av renovering och tillbyggnad i hemmet. Dessa handplockade titlar är inte bara informativa, utan också inspirerande, vilket gör dem till perfekta följeslagare för ditt nästa byggprojekt.

1. Uncommon Kitchens

Utgiven: 2023-05-25

Språk: Engelska

Författare: Sophie Donelson

I ”Uncommon Kitchens” tar Sophie Donelson, den tidigare chefredaktör för House Beautiful, med läsaren på en innovativ resa genom köksdesign. Boken bryter mot traditionella normer och presenterar unika idéer för både stora och små köksrenoveringar. Genom att blanda och matcha stilar, färger, inredning och planlösningar, förvandlar Donelson vanliga kök till utrymmen fulla av personlighet.

Boken är fylld med råd och aktuella projekt från designers som Frances Merrill, Jaqui Seerman, Victoria Sass, och många fler. Den ger en inblick i kreativa lösningar från DIY-entusiaster, influensers och designexperter, däribland Nate McBride, Justina Blakeney och Athena Calderone. ”Uncommon Kitchens” är en inspirerande samling av innovativa köksidéer som uppmuntrar till DIY-projekt och erbjuder värdefulla tips för att revolutionera ditt kök.

2. Så renoveras torp & gårdar

Utgiven: 2017-10-06

Språk: Svenska

Författare: Göran Söderström, Axel Unnerbäck, Ove Hidemark, Elisabet Stavenow-Hidemark

Denna reviderade klassiker, som först publicerades på 1970-talet, är en omfattande guide för varsam renovering av gamla hus med traditionella metoder. Boken har blivit en grundläggande resurs inom byggnadsvård, kontinuerligt uppdaterad med de senaste kunskaperna.

I en lättförståelig stil presenterar boken hur man sköter och renoverar äldre byggnader, från grund till tak, inklusive trädgårdar. Den betonar vikten av minimala reparationer och användningen av originalmaterial och tekniker för att bevara husets historiska karaktär och unika detaljer. Inga specialkunskaper krävs för att tillämpa de råd och instruktioner som ges.

3. Visual Handbook of Building and Remodeling

Utgiven: 2018-01-23

Språk: Engelska

Författare: C Wing

Visual Handbook of Building and Remodeling” är en omfattande och uppdaterad guide för hembyggnad och renovering. Den fjärde utgåvan innehåller nya kapitel om miljövänliga byggalternativ och innovativa förvaringslösningar, tillsammans med den senaste byggnormerna.

Charlie Wing, en expert på tillbyggnad och renovering, förklarar komplexa tekniska detaljer på ett lättförståeligt sätt. Boken innehåller över 1 600 färgillustrationer som detaljerat visar olika aspekter av husbyggnad och renovering.

Ibland kan man behöva hjälp från experter

Trots att det finns en mängd information och råd i böcker om renoveringar och byggprojekt så finns det situationer där det är klokt att söka hjälp från experter. Det kan vara lockande att göra arbetet på egen hand av flera skäl, men vi vill uppmana dig att tänka ett varv extra kring om det är en så bra idé i alla lägen.

Visserligen kostar det sannolikt mer att anlita ett företag att hjälpa dig med byggjobbet som du planerar och vill genomföra, men slutresultatet blir vanligtvis betydligt bättre om man tar in extern hjälp utifrån. Detta gäller i princip oavsett vad du ska göra, som exempelvis om du ska lägga om taket och söker efter en takläggare (t.ex. takläggare Huddinge) eller om du ska måla om ett eller flera rum i hemmet. Men kom ihåg att jämföra flera aktörer innan du bestämmer dig så att du ökar chansen att få ett så bra pris som möjligt utan att kompromissa på kvaliteten.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.