De bästa böckerna för bilentusiaster

Publicerat:

/

Kategori: Böcker & Tidningar

Älskar du bilar? Då är denna artikel rätt för dig! Här idag kommer vi att lista 3 stycken av de bästa böckerna om bilentusiaster.

Vi valde ut dessa bilböcker utifrån vilka vi sett fått högst recensioner online och bemötts med bäst omdöme. Vi vill passa på att förtydliga att vi på Pocketförlaget alltså inte har läst någon av de böcker som vi kommer att lista här idag.

Med det sagt är samtliga böcker som sagt bemötts med goda recensioner från recensenter och tidigare läsare. Böckerna som vi kommer fokusera på i denna lista har ett stort fokus på bilens historia. Om du är på jakt efter inom om din nuvarande bil, eller om hur man byter däck så rekommenderar vi att du snarare klickar dig vidare till billigavinterdack.se och läser vidare om dessa saker där.

Nu sätter vi igång!

Bilar – full gas och nostalgi

Författare: Peter Haventon

Utgiven: 2022-09-15

Förlag: Bokförlaget Semic

Antal sidor: 96

Språk: Svenska

”Bilar – full gas och nostalgi” är en ny bilbok som snabbt blivit en storfavorit bland många bilentusiaster över hela landet. I denna bok hittar du massor av information om gamla bilar, tävlingsbilar, sällsynta bilar och mycket mer.

Boken är en fröjd för ögat, fullspäckad med fantastiska fotografier av bilar från alla tider. Haventon har verkligen lyckats fånga essensen av den svenska bilhistorien i denna bok. Om du är nyfiken på gamla bilar och vill veta mer om hur det var förr, då är ”Bilar – full gas och nostalgi” ett måste för dig!

Boken om bilen : bilens historia i bilder

Författare: Charles Armstrong-Wilson, Richard Heseltine, Keith Howard, Phil Hunt, Malcolm McKay, Andrew Noakes, Jon Presnell

Översättare: Gunnar Hasseläng

Utgiven: 2022-09-26

Förlag: Tukan Förlag

Antal sidor: 368

Språk: Svenska

”Boken om bilen” är en fantastisk bilbok som tar dig med på en spännande resa genom bilens historia.

I denna mycket detaljerade bok får du lära känna mer än 2000 olika bilmodeller och banbrytande motorkonstruktioner. Du får också ta del av intressanta fakta om personerna bakom alla dessa olika bilmärken och modeller. Denna bok är verkligen en skattkista för alla som älskar bilar, och den perfekta presenten till alla bilentusiaster där ute!

Volvo 140/160

Författare: Fredrik Nyblad

Utgiven: 2022-07-04

Förlag: Trafik-Nostalgiska Förlaget

Antal sidor: 140

Språk: Svenska

Denna bok handlar om de två Volvo-modellerna som under lång tid var de mest populära personbilarna i Sverige, nämligen Volvo 140 och Volvo 160.

Boken innehåller massor av intressant information och bilder på dessa två klassiska bilmodeller. Du får lära dig mer om allt från deras historia till tekniska detaljer och mycket mer.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.