3 riktigt bra böcker som alla måste läsa

Publicerat:

/

Kategori: Böcker & Tidningar

Det finns vissa böcker som alla bör läsa enligt oss, och vi har sammanställt en lista med tre av dessa.

Oavsett om du gillar skönlitteratur eller facklitteratur kommer dessa böcker garanterat att engagera och underhålla dig. Så om du letar efter din nästa stora läsning, se till att kolla in vår lista här nedanför!

1. Lysande utsikter – Charles Dickens

Den här boken är ett måste för alla som gillar Charles Dickens. Det är en skildring av den föräldralösa Pips uppväxt och liv. Berättelsen följer honom från barndomen, då han tas under sin äldre systers och hennes mans beskydd, till vuxen ålder.

Det är en fantastisk bok om personlig utveckling, självupptäckt och om att bestämma sina egna beslut i livet. Detta är och förblir än av Dickens mest populära romaner som han någonsin skrivit.

2. Harry Potter böckerna – JK Rowling

Dessa böcker behöver ingen introduktion. Om du gillar fantasy, äventyr eller bara bra berättelser är Harry Potter-serien något för dig.

Den sista och sjunde boken i serien släpptes 2007, men efter det har faktiskt även en åttonde bok på sätt och vis släppts också. År 2016 gjordes nämligen en pjäsen ”Harry Potter och det fördömda barnet” och manuset har nämligen även getts ut i bokform.

3. Das Tagebuch der Anne Frank – Anne Frank

Den här boken är en dagbok som Anne Frank förde när hon gömde sig för nazisterna. Den berättar om hennes och familjens liv i Amsterdam och om deras tankar och känslor om vad som hände runt omkring dem.

Dagboken publicerades första gången 1947 och har sedan dess översatts till över 60 språk. Det är en otrolig bok som ger en unik inblick i hur livet var under Förintelsen, och hur människor kämpade för att överleva mitt i allt detta. Det är också ett mycket viktigt historiskt dokument som har prisats otaligt många gånger.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.