Oskrivna regler som råder i biosalongen

Publicerat:

/

Kategori: Film & Bio, Tips & Trix

Många av oss älskar alla att gå på bio. Det är ett fantastiskt sätt att tillbringa en eftermiddag eller kväll. Men har du någonsin stannat upp och tänkt på de oskrivna regler som råder på biografen?

Det har länge funnits oskrivna regler som gäller när man går på bio. Men nu har faktiskt vi tagit fram lista över de största oskrivna regler som gäller.

Kom inte försent

Det finns inget värre än de personer som glider in 10 minuter försent till en bio. Det är störande och förstör upplevelsen för alla andra. Så se till att inte vara denna person.

Om du ska komma försent, kom inte alls. Det kanske låter hårt, men det är verkligen det enda sättet att se till att alla andra kan njuta av filmen.

Prata inte högt

Den viktigaste oskrivna regeln på biografen är att du inte får prata högt under filmen. Det verkar dock som om vissa människor inte förstår detta.

Det är okej att viska diskret medan alla andra tittar på filmen, men prata inte högt och var inte störande.

Lägg ifrån telefonen

Precis som att det är viktigt att inte prata för högt eller göra oväsen under filmen, är det även bra on du lägger ifrån dig din telefon. Ljusskenet som lyser upp biografen när du plockar fram telefonen för att sms:a eller kolla ditt Facebook-flöde kan förstöra bioupplevelsen för de andra på bion. Så lägg undan telefonen och njut av filmen istället.

Denna regel hänger i mångt och mycket ihop med den tidigare, och både bottnar i att du inte ska förstöra bioupplevelsen för någon annan.

Ät inte middag i biosalongen

Denna regel är ganska självklar. Att äta middag på biografen är inte bara störande, utan också mycket oförskämt. Så ät antingen till kvällsmat innan filmen eller spara den till efteråt.

Snacks som popcorn och godis är såklart okej, men skippa de stora måltiderna och ta det senare istället.

Respektera andras utrymme

Den här regeln är särskilt viktig när det gäller sittplatser. Se till att du inte tar upp mer än din rättmätiga andel av utrymmet och ta hänsyn till dem runt omkring dig.

Roffa inte åt dig alla armstöd som om du är den enda personen i biografen. Se även till ge tillräckligt med plats om någon person behöver resa sig upp för att gå på toaletten mitt under filmens gång.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.