Finns det några oskrivna regler som gäller i bibliotek?

Publicerat:

/

Kategori: Böcker & Tidningar

Det finns många oskrivna regler som vi alla känner till och följer när vi besöker platser som bibliotek. Dessa regler bidrar till att bevara friden och se till att alla kan njuta av sin tid i dessa gemensamma utrymmen.

Här nedanför kommer vi att gå igenom några av de viktigaste oskrivna reglerna som gäller på bibliotek? Känner du till dem alla?

Prata inte högt

Den första och viktigaste regeln på ett bibliotek är att vara tyst. Ingen vill höra ditt samtal med vänner eller kollegor då det kan störa andra personer i biblioteket som vill läsa, studera eller bara slappna av.

På många bibliotek ber de dig att gå om du blir för högljudd, så kom därför ihåg att inte föra för mycket liv. Med det sagt är det såklart okej att prata, men då ska det göras i en rimlig ljudnivå.

Respektera andras personliga utrymme

Vi har alla vårt eget personliga utrymme som vi vill hålla för oss själva, och det är viktigt att respektera detta när vi befinner oss på ett bibliotek. Detta innebär att du inte får stå för nära någon om denne inte vill det.

Det kan också innebära att du måste se till att du inte blockerar någons tillgång till en bok eller lånedator.

Var uppmärksam på din omgivning

När du befinner dig på ett bibliotek är det viktigt att du är medveten om din omgivning och människorna runt omkring dig. Det innebär att du inte ska lämna dina tillhörigheter utspridda, eftersom det kan göra det svårt för andra personer att röra sig.

Om du lånar böcker från biblioteket, se även till att de lämnas tillbaka dem i tid, annars kan du få problem med att låna igen. Kom ihåg att andra människor också vill ha tillgång till böckerna!

Ät inte middag i biblioteket

Även om det är helt okej att äta ett snabbt mellanmål i biblioteket bör du undvika att äta större måltider där.

Detta beror på att matätande kan lukta och väsnas, och det är inte särskilt trevligt för andra människor om de försöker läsa eller studera i närheten av dig.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.