4 tips för att välja film med ditt sällskap

Publicerat:

/

Kategori: Film & Bio, Tips & Trix

Det är filmkväll! Du samlar dina vänner, beställer pizza och gör dig redo att titta på en bra film. Men vad väljer ni? Med så många olika alternativ där ute kan det vara svårt att bestämma sig för vilken film man ska se på.

Det är lätt att hamna i ett läge där man bara scrollar och scrollar utan att kunna hitta en enda film som verkar vara det minsta intressant.

Trots att denna situation ibland kan kännas hopplös finns det som tur är tips som kan göra sökandet lite lättare. Här är våra fyra tips för att välja film i större sällskap som garanterat göra det lättare att kunna komma överens om vilken film ni ska se.

Börja med att enas om en genre

Om du har varit i en situation där ingen kan komma överens om vilken film du ska titta på beror det förmodligen på att det finns för många alternativ.

För att begränsa alternativen och göra dem mer lätthanterliga kan du börja med att komma överens om en genre eller typ av film som alla är intresserade av att se.

På så sätt slipper ni slösa tid på att bläddra igenom sidor med filmer som ingen vill se och ni kan snabbare hitta en film som alla kommer att gilla.

Välj en klassiker

Om ni letar efter en film som garanterat kommer att glädja alla i gruppen kan man alltid välja en klassiker.

Det finns så många fantastiska filmklassiker att välja mellan att det säkert finns en som alla kommer att gilla. Allt från Gudfadern till Forrest Gump – dessa filmer blir aldrig gamla och ger alltid en bra kväll med underhållning.

Bli bra på att motivera de filmer du vill se

Det är inte alltid lätt att få alla i din grupp att komma överens om samma film. Men om du vill se en viss film är det bra om du kan motivera varför den ska väljas.

Till exempel kanske en av skådespelarna eller skådespelerskorna är någon som alla känner till och älskar. Eller kanske finns det flera filmer i en serie, och gruppen har redan sett alla utom en av dem.

Slumpa film

Ibland är det bästa sättet att välja film att låta ödet avgöra vilken film ni ska se på.

Välj slumpmässigt en film från din Netflix-lista eller låt alla i gruppen komma med ett förslag och slumpmässigt välja vilken film det blir ni ska se.

Detta kan vara ett roligt sätt att till slut se något som du kanske aldrig skulle ha valt själv – och det är alltid intressant att se hur olika människor reagerar på olika filmer.

Om
Pocketförlaget

Vi skriver kvalitativa och intressanta artiklar i ett enkelt format. Vår ambition är att det ska finnas något på den här webbplatsen som intresserar alla - oavsett vad man tycker är kul att läsa om.